BLOG
Uploaden re-integratieverslag in werkgeversportal UWV verbeterd

UWV heeft het uploaden van het re-integratieverslag (RIV) in het werkgeversportal per 9 maart eenvoudiger gemaakt. Dit verslag moet door werkgevers bij UWV worden ingediend wanneer een zieke werknemer een WIA-aanvraag doet. De belangrijkste reden voor de verbeteringen is het gegeven dat veel werkgevers het lastig vonden om de RIV-documenten op de juiste manier te uploaden. UWV heeft samen met werkgevers bekeken hoe dit verbeterd kon worden. Dit heeft geleid tot onderstaande verbeteringen.

  • De namen van de categorieën zijn aangepast. Hierdoor weet je meteen welke documenten je moet uploaden.
  • Het aantal documenten per categorie is aangepast. Je kunt per categorie dus meer documenten uploaden.
  • De indeling is aangepast. UWV maakt nu onderscheid tussen het re-integratieverslag met verplichte documenten en aanvullende documenten.
  • Op uwv.nl staat een instructie over het opsturen van het re-integratieverslag. Hierin staat hoe je de documenten op de juiste manier uploadt.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!