BLOG
Jaarverslag Huis voor Klokkenluiders: meeste meldingen gaan over sociale onveiligheid

Gistermiddag verscheen het jaarverslag over 2022 van het Huis voor Klokkenluiders. Uit het verslag valt op te maken dat de meest voorkomende misstandvermoedens gingen over sociale onveiligheid – waaronder angstcultuur en grensoverschrijdend gedrag – op de werkvloer, gevolgd door fraudemeldingen en belangenverstrengeling. In 2022 waren in totaal 312 adviestrajecten in behandeling. In 46 gevallen was sprake van een (wettelijk) gegrond vermoeden van een maatschappelijk misstand. In totaal werden er 226 trajecten afgerond en 86 trajecten meegenomen naar 2023.

Bij het Huis voor Klokkenluiders kunnen werknemers terecht die werkgerelateerde misstanden wil melden. Dit varieert van vermoedens van fraude en corruptie tot het overtreden van regelgeving en veiligheidsvoorschriften. Het huis geeft werknemers daarbij vertrouwelijk en gratis advies.

Het jaarverslag vind je hier.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!