BLOG
CNV: “Werkgevers zetten zieke werknemers steeds vaker onder druk om te komen werken.”

Werkgevers zetten zieke werknemer steeds vaker onder druk om te komen werken. 28% van de werkgevers schakelt hiervoor zelfs een extern bureau in. Dit blijkt uit CNV-onderzoek onder 2600 werkenden.

22% van de werkenden meldt zich bij ziekte sneller beter dan een paar jaar geleden en 54% werkt bij ziekte door. Opvallend is dat uit het onderzoek blijkt dat 57% van de werkgevers naar de reden voor de ziekmelding vraagt terwijl dit verboden is. Preventie is het ondergeschoven kindje op de werkvloer. 70% van de werkgevers neemt geen maatregelen om werkstress te verminderen terwijl dit de kans op ziekteverzuim kan verkleinen.

Controle

Ook worden werknemers steeds vaker door hun werkgever gecontroleerd. Bij bijna 1 op de 5 werkenden monitort de werkgever met software of men aan het werk is. 1 op de 10 werknemers wordt door de werkgever geconfronteerd met informatie die de werkgever via digitale monitoring over hen heeft verkregen. Zo’n 25% van de werknemers vreest dat de werkgever de digitaal verkregen informatie tegen hen zal gebruiken. CNV vindt deze ontwikkeling onwenselijk. Volgens de vakbond wordt een werksfeer van wantrouwen en onveiligheid gecreëerd en staat de privacy steeds meer bij het grofvuil.

Afbeelding: Envato

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!