BLOG
Werkgevers lopen nog niet warm voor open hiring

Een werknemer aannemen zonder te kijken naar het CV, zonder sollicitatiegesprek en puur op volgorde van aanmelding – ook wel open hiring genoemd – kan nog niet rekenen op veel enthousiasme van werkgevers. 78% van de werkgevers vindt open hiring vooralsnog geen geschikte methode om nieuw personeel te werven voor hun organisatie. 6% van de werkgevers geeft aan dat zij in het afgelopen jaar open hiring hebben ingezet als wervingsmethode. 16% van de werkgevers zet open hiring nu nog niet in, maar ziet hiervoor wel mogelijkheden voor hun organisatie. Dat blijkt uit het UWV-werkgeversonderzoek onder 4500 werkgevers.

De bereidheid tot het inzetten van open hiring hangt deels af van de sector. Zo wordt open hiring ingezet voor functies in de horeca, techniek en transport & logistiek. Functies waarbij scholing en diploma’s minder belangrijk zijn en waar kennis en kunde via korte opleidingen gerealiseerd kunnen worden.

UWV kan werkgevers die open hiring willen toepassen ondersteunen. Hiervoor heeft elke regio een open hiring ambassadeur die te bereiken is via het WerkgeversServicepunt.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!