BLOG
33% meer ziekmeldingen in 2022

Volgens cijfers van Arbo Unie steeg het ziekteverzuim in 2022 met 33%. Met name in maart en december waren er pieken in het aantal verzuimmeldingen. Deze pieken zouden zijn veroorzaakt door de griep. De gemiddelde verzuimduur nam wel flink af: van 38 dagen in 2021 tot 26 dagen in 2022. Het aandeel psychisch verzuim is in 2022 over de hele linie gelijk gebleven ten opzichte van voorgaande jaren.

Volgens Arbo Unie leidt de schaarste op de arbeidsmarkt, die nog altijd niet voorbij is, tot werkdruk op werknemers. De arbodienstverlener adviseert werkgevers voor 2023 (hierom) alert te blijven op mogelijk psychisch verzuim. Zeker in deze krappe arbeidsmarkt is het belangrijk dat werkgever en werknemer samen alert blijven op het bewaken van de juiste balans.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!