BLOG
Wet bescherming klokkenluiders aangenomen door Tweede Kamer

De Tweede Kamer heeft vorige week het wetsvoorstel voor de Wet bescherming klokkenluiders aangenomen. In totaal zijn er zes amendementen aangenomen. De afdeling onderzoek van het Huis voor klokkenluiders krijgt hierdoor de bevoegdheid om via het bestuursrecht sancties op te leggen aan werkgevers.

De nieuwe wet moet melders van misstanden – werknemers, sollicitanten, vrijwilligers en zzp’ers – nog beter beschermen. Veel bedrijven zullen naar aanleiding van de nieuwe wet – die naar verwachting ergens in 2023 zal ingaan – een interne meldprocedure moeten invoeren of hun bestaande klokkenluidersregeling moeten herzien.

Voordat het wetsvoorstel een wet wordt en in werking kan treden, moet de Eerste Kamer het wetsvoorstel nog behandelen. Dit zal gebeuren op 17 januari 2023. De Eerste Kamer kan het wetsvoorstel niet meer wijzigen.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!