BLOG
70% werknemers met een HR-functie niet op de hoogte van wet- en regelgeving

70% van de werknemers met een HR-functie is niet op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving. Dit blijkt uit een onderzoek dat is gedaan door dienstverlener Visma | YouServe. Zo laat het onderzoek onder andere zien dat 51% van de HR-medewerkers niet weet hoeveel de belastingvrije kilometervergoeding in 2023 bedraagt en dat 73% niet weet hoeveel werkweken betaald ouderschapsverlof ouders mogen opnemen. Het ontbreekt bij veel van hen dus aan essentiële basiskennis en dat is onwenselijk. Volgens Simon Kornblum van eerder genoemde bedrijf kan dit leiden tot tot veel administratieve fouten en herstelwerk en ontevredenheid bij medewerkers.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!