BLOG
Videoserie SolliciDate!: kandidaat met afstand tot de arbeidsmarkt en werkgever gaan op blind date

Vanaf november is SolliciDate! te zien op NXtv en RTV Oost. In deze (online) videoserie worden werkgevers en kandidaten (zij-instromers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt) op een vernieuwende manier aan elkaar gekoppeld zodat ze zonder (voor)oordeel kunnen beslissen of ze verder willen met elkaar. Pas aan het eind van de blind date beslissen de deelnemende partijen of ze verder willen met elkaar. De makers van de serie hebben zowel werkgevers als kandidaten zorgvuldig gescreend en voorbereid om de kans op een succesvolle match te vergroten. Volgens de makers waren de blind dates super leuk, leerzaam en soms zelfs ontroerend!

Doel

Het doel van SolliciDate! is werkgevers – in dit geval in technische sectoren – bewust te maken van de (onbedoelde) blinde vlekken en (voor)oordelen die zij hebben ten aanzien van het aangaan van een arbeidsrelatie met zij-instromers of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Werkgevers in deze sectoren zijn nog steeds geneigd met een traditioneel oog naar talent te kijken.

Subsidie

Voor de videoserie ontving NXtv een subsidie van Instituut Gak. Dit instituut wil een bijdrage leveren aan de kwaliteit van de sociale zekerheid en arbeidsmarkt in Nederland door het investeren in maatschappelijke projecten, onderzoek en leerstoelen.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!