BLOG
Onderzoek FairWork: ‘Kwart Nederlandse inleners maakt zich schuldig aan uitbuiting’

26% van de Nederlandse bedrijven die mensen inlenen maakt zich (weleens) schuldig aan uitbuiting in de vorm van bijvoorbeeld onderbetaling of werken onder slechte arbeidsomstandigheden. 71% van de inleners die werken met uitzendkrachten is bekend met de term arbeidsuitbuiting. Dit stelt FairWork – een organisatie die moderne slavernij wil bestrijden en voorkomen – na een opinieonderzoek in september dit jaar. De arbeidsuitbuiting komt volgens FairWork vooral voor bij bedrijven waar mensen met hun handen werken, zoals in de land- en tuinbouw, schoonmaak en logistiek.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!