BLOG
Minister Van Gennip hevelt oplossingen voor WIA-hardheden over naar volgend kabinet

Er komen voorlopig geen oplossingen voor de ‘hardheden’ met betrekking tot de WIA. Minister Karien van Gennip wil namelijk eerst een commissie instellen om te onderzoeken hoe de WIA verbeterd kan worden. Deze commissie moet onder andere een oplossing vinden voor het chronische tekort aan keuringsartsen en zal begin 2024 moeten aangeven hoe de WIA verbeterd kan worden. Wat precies de opdracht wordt is nog niet duidelijk. Met de keuze voor een onderzoekscommissie lijkt het erop dat de minister de problemen naar een nieuw kabinet overhevelt.

Het nieuws valt slecht bij de vakbonden, de oppositie en professionals in de sociale zekerheid. Zo laat SP-Kamerlid Bart van Kent aan EenVandaag weten dat hij daden wil zien en niet weer rapport na rapport. FNV vakbondsvrouw Kitty Jong geeft aan ‘pissig’ te zijn. Ook ik ben teleurgesteld. De WIA pakt nu in veel gevallen slecht uit voor mensen die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt zijn. Mensgerichte veranderingen die zorgen voor meer en vooral een betere bestaanszekerheid zijn daarom zeer welkom. Helaas laat de politiek de mensen die het betreft of gaat betreffen weer in de steek.

Afbeelding: Rijksverheid

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht) • Bezwaar en beroep tegen UWV-besluiten • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht) • Bezwaar en beroep tegen UWV-besluiten • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!