BLOG
Maatregel niet terugvorderen WIA-voorschot tot eind 2023 verlengd

De maatregel waarbij WIA-voorschotten niet kunnen worden teruggevorderd wordt verlengd tot december 2023. De vorig jaar in augustus ingevoerde maatregel zou gelden tot december dit jaar. Maar door de de achterstand in sociaal-medische beoordelingen acht minister Van Gennip het nodig om de maatregel met een jaar te verlengen. De extra WGA-lasten die het gevolg zijn van deze maatregel komen niet voor rekening van de (voormalige) werkgevers van betreffende ex-werknemers.

Voorschot

Zieke werknemers die wachten op een WIA-beoordeling kunnen na de wachttijd van 104 weken een voorschot op een WIA-uitkering aanvragen. Hierdoor hebben zij inkomen als de verplichte loondoorbetaling van de werkgever stopt. Aanvragen kan via de UWV werknemerstelefoon (088 – 8989294). In sommige gevallen brengen UWV-kantoren de mogelijkheid om een voorschot aan te vragen zelf ter sprake.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!