BLOG
Maatregel niet terugvorderen WIA-voorschot tot eind 2023 verlengd

De maatregel waarbij WIA-voorschotten niet kunnen worden teruggevorderd wordt verlengd tot december 2023. De vorig jaar in augustus ingevoerde maatregel zou gelden tot december dit jaar. Maar door de de achterstand in sociaal-medische beoordelingen acht minister Van Gennip het nodig om de maatregel met een jaar te verlengen. De extra WGA-lasten die het gevolg zijn van deze maatregel komen niet voor rekening van de (voormalige) werkgevers van betreffende ex-werknemers.

Voorschot

Zieke werknemers die wachten op een WIA-beoordeling kunnen na de wachttijd van 104 weken een voorschot op een WIA-uitkering aanvragen. Hierdoor hebben zij inkomen als de verplichte loondoorbetaling van de werkgever stopt. Aanvragen kan via de UWV werknemerstelefoon (088 – 8989294). In sommige gevallen brengen UWV-kantoren de mogelijkheid om een voorschot aan te vragen zelf ter sprake.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!