BLOG
Kabinet maakt 21,5 miljoen euro vrij voor IPS-trajecten

Het kabinet maakt 21,5 miljoen euro vrij voor het naar werk begeleiden van mensen met (ernstige) psychische problemen. Dat schrijft minister Schouten van Armoede, Participatie en Pensioenen in het concept Subsidieregeling IPS-trajecten voor de gemeentelijke doelgroep. Het idee is dat werk kan bijdragen aan het geestelijk herstel van de patiënten.

Met het geld kunnen ggz-instellingen zorgen voor de juiste begeleiding in de vorm van IPS-trajecten. Deze trajecten zijn succesvol: uit onderzoek naar de werkzaamheid van de IPS-methode blijkt dat de helft van de deelnemers na vijf jaar nog altijd betaald werk heeft. Het subsidiebedrag voor een volledig IPStraject van maximaal 24 maanden vanwege een common mental disorder bedraagt 8.000 euro inclusief BTW. Voor een volledig IPStraject van maximaal 36 maanden vanwege een ernstige psychiatrische aandoening is een subsidie beschikbaar van 11.325 euro inclusief BTW. Ggz-instellingen kunnen subsidie bij de gemeente aanvragen voor een IPS-traject. De gemeente neemt een besluit over de aanvraag en UWV keert het geld uit aan de ggz-instelling.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!