BLOG
Arbeidsmarkt blijft oververhit

De arbeidsmarktspanning blijft ongekend hoog. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg de krapte tot 143 vacatures per 100 werklozen. In het eerste kwartaal was dit nog 133 vacatures per 100 werklozen. Verder nam volgens het CBS het aantal banen opnieuw toe, met zo’n 94.000 met 94 duizend. Eind juni stonden er 467 duizend vacatures open. In juli hadden 3,7 miljoen mensen van 15 tot 75 jaar om uiteenlopende redenen geen betaald werk.

Ook het aantal mensen met een flexbaan neemt toe. In het tweede kwartaal waren er 2,8 miljoen werknemers met een flexibele arbeidsrelatie. Het aantal mensen met een vaste contract daalde met 23 duizend en bedroeg ongeveer 5,3 miljoen.

Werknemers en zelfstandigen bij elkaar werkten 3,7 miljard uur. Dat is 2,6% meer dan in het eerste kwartaal van 2022.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!