BLOG
Subsidie beschikbaar voor zorgmedewerkers met long covid

Werkgevers in de zorg kunnen vanaf vandaag subsidie krijgen om medewerkers met long covid in dienst te houden. Dit meldt het ministerie van VWS. De subsidieregeling bestaat uit een tijdelijke ondersteuning van werkgevers voor een vrijwillige verlenging van de loondoorbetaling na 104 weken arbeidsongeschiktheid. “Met de subsidieregeling bieden we deze mensen een langere periode voor herstel op hun eigen werkplek, met als doel hen te behouden voor de zorg.”, schrijft minister Helder hierover in haar Kamerbrief. De roep om financiële steun voor het in dienst houden van zorgmedewerkers met long covid klonk al langer en is nu een feit. Vakbond FNV maakte zich hier al eerder hard voor nadat zich in april al 4500 zorgverleners met long covid hadden gemeld.

Werkgevers kunnen de subsidie aanvragen als:

  • voor een werknemer na het tweede ziektejaar een verlengde loondoorbetaling van minimaal 6 maanden is afgesproken;
  • het een werknemer betreft die in de periode maart tot en met december 2020 langdurig ziek werd;
  • het UWV deze vrijwillige verlenging van de loondoorbetaling heeft bevestigd.

De subsidie komt vrij voor maximaal één jaar en geldt voor medewerkers die als gevolg van het coronavirus ziek zijn geworden tussen maart en december 2020. Per werknemer is er per maand ongeveer 1100 euro beschikbaar. Het subsidieloket blijft open tot en met december dit jaar.

Meer informatie en de mogelijkheid om de subsidie aan te vragen vind je hier.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!