BLOG
Centrale Raad van Beroep: totale duur bezwaar en beroep mag vanwege COVID-situatie langer duren

Wie het niet eens is met een beslissing van UWV kan in bezwaar en beroep en de beslissing aanvechten. Gezamenlijk mogen al deze procedures vier jaar duren: 6 maanden voor bezwaar, 18 maanden voor beroep en 24 maanden voor hoger beroep bij de Centrale Raad van Beroep. Bepaalde omstandigheden kunnen echter wel aanleiding geven een langere behandelingsduur te rechtvaardigen. De coronacrisis die begin 2020 begon is zo’n omstandigheid.

De Centrale Raad van Beroep maakt in deze uitspraak duidelijk dat de totale duur van een traject bezwaar en beroep vier maanden langer mag duren, dus vier jaar en vier maanden. Wordt deze termijn overschreden? Dan moet er een schadevergoeding van €500 (naar rato) per 6 maanden overschrijding uitgekeerd worden.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!