BLOG
Rapport in-, uit- en herinstroom bijstand 2016 – 2021

Onderzoekers van Divosa, BMC en Stimulansz maakten een analyse over de afgelopen 5 jaar van de in-, uit- en herinstroom van mensen in de bijstand.​ ​Daarmee biedt de benchmark gemeenten waardevolle ​inzichten en sturingsinformatie. ​Welke groepen stromen het vaakst in en relatief snel weer uit de bijstand? En welke groepen laten herinstroom zien? Voor de rapportage is gebruik gemaakt van cijfers uit de Divosa Benchmark Werk & Inkomen, cijfers van het CBS en de indeling naar gemeentetypen van het SCP. Het laatste hoofdstuk bevat een uitgebreide methodologische verantwoording.

Het rapport kun je hier lezen.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!