BLOG
Diploma en werkervaring minder belangrijk voor werkgever

Uit onderzoek van UWV blijkt dat werkgevers minder waarde zijn gaan hechten aan de aanwezigheid van relevante werkervaring en diploma’s. Werkgevers zouden in de praktijk steeds breder kijken in hun zoektocht naar nieuwe medewerkers. De sollicitant moet wel beschikken over de juiste vaardigheden en volgens 61% van de ondervraagde werkgevers ook beschikken over specifieke kennis. Relevante werkervaring (38%) en het beschikken over de juiste diploma’s en certificaten (41%) wordt daarentegen door een kleinere groep werkgevers belangrijk gevonden.

Gezien de krapte op de arbeidsmarkt – die nog jaren zal gaan duren – worden werkgevers gedwongen om anders te kijken naar hun werving en selectie willen ze vacatures kunnen invullen. Dit zou het grote aandeel werkgevers kunnen verklaren dat de afgelopen twee jaar sollicitanten heeft aangenomen die niet beschikten over de gewenste vaardigheden, vakkennis, diploma’s of certificaten of werkervaring. 93% van de ondervraagde werkgevers geeft aan dat ze een nieuwe werknemer intern begeleiden in het eigen maken van de werkzaamheden. Ook geeft 21% van de werkgevers aan  het takenpakket aan te passen zodat zij een persoon toch kunnen aannemen.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!