BLOG
1 op 5 jongeren ervaart werkstress

21% van de werkende jongeren tot 25 jaar ervaart regelmatig tot vaak werkstress. Dit meldt het CBS. Bij jonge vrouwen komt werkstress met 23 procent iets vaker voor dan bij jonge mannen (18 procent). Tieners tussen de 15 en 18 jaar (9 procent) hebben minder vaak last van stress over hun werk dan jongvolwassenen tussen de 18 en 25 jaar (24 procent).

Jongeren geven als reden voor de werkstress dat ze teveel van zichzelf verwachten, bang zijn om fouten te maken en een (te) hoge werkdruk door teveel of te moeilijk werk ervaren. Van alle 15- tot 25-jarige jongeren met betaald werk geeft ook 24 procent aan dat de coronacrisis heeft geleid tot meer werkstress.

Niet alleen jongeren ervaren steeds vaker werkstress. Zo’n 1 miljoen volwassen werknemers boven de 25 jaar ervaren werkstress of burn-out(klachten). Burn-out is inmiddels beroepsziekte nummer 1. De kosten van verzuim door werkstress ligt jaarlijks rond de drie miljard euro.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!