BLOG
Gratis e-book: 40 verzekeringsartsen over 40 jaar verzekerings­geneeskunde

Wat is er allemaal veranderd in 40 jaar verzekeringsgeneeskunde? Veel! Waren de klachten 20 a 30 jaar geleden vooral somatisch van aard, de laatste jaren krijgen verzekeringsartsen vooral te maken met psychische klachten en lastig te objectiveren aandoeningen zoals ME/CVS. Ook werden er in de loop van de tijd meer eisen gesteld aan bijvoorbeeld de rapportages van verzekeringsartsen. In plaats van vier regels werden vier A4-tjes de norm. Ook is in al die jaren de wetgeving ingewikkelder geworden, neem bijvoorbeeld de Wet WIA.

Wie interesse heeft in deze materie of hier meer over wil weten raad ik aan het (gratis beschikbaar gestelde) boekje van verzekeringsarts Wout de Boer te lezen. In zijn publicatie van 80 pagina’s blikken 40 verzekeringsartsen terug op 40 jaar verzekeringsgeneeskunde.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!