BLOG
Nettoarbeidsparticipatie stijgt naar nieuwe recordhoogte

De nettoarbeidsparticipatie is naar een nieuwe recordhoogte gestegen. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers. Door het economische herstel van de coronacrisis is de vraag naar personeel erg groot, met positieve gevolgen voor de werkloosheid. Op dit moment is 2,7 procent van de beroepsbevolking werkloos, het laagste maandcijfer sinds de start van de meting in 2003. Voor het eerst had meer dan 70 procent van de 15- tot 75-jarigen betaald werk.

Tussen maart en augustus 2020 steeg de werkloosheid door de coronacrisis van 2,9 procent naar 4,6 procent. Daarna is dit percentage tot afgelopen maand vrijwel voortdurend gedaald.

UWV laat weten dat het aantal WW-uitkeringen al 10 maanden op rij daalt. Op dit moment ontvangen zo’n 189.000 mensen een WW-uitkering. Voor één op de vier van deze groep geldt dat de uitkering al langer dan een jaar loopt.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!