BLOG
SP rapport: ‘Ziek van het UWV’

Onlangs heeft de SP een rapport gepubliceerd met als titel ‘Ziek van het UWV’. Het rapport is het gevolg van 1180 meldingen die de politieke partij heeft ontvangen op haar Meldpunt UWV dat in januari van dit jaar online is gegaan. Het overgrote deel van de meldingen betreft mensen die door het toedoen van UWV in grote problemen zijn gekomen of mensen die (ernstig) ziek zijn maar geen recht hebben op een arbeidsongeschiktheidsuitkering. In iets minder dan de helft van de gevallen zijn de meldingen anoniem gedaan. De belangrijkste reden hiervoor is dat mensen bang zijn voor de machtspositie van het UWV en bang zijn om met hun ervaringen naar buiten te treden.

Er zijn aangrijpende verhalen binnengekomen van mensen die zelfs suïcidaal zijn geworden, diep in de schulden zijn gekomen, of hun huis kwijtraken.

Het TV-programma Radar besteedde op 4 oktober aandacht aan het rapport. Die uitzending kun je hieronder terugkijken.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!