BLOG
Kabinet trekt 18 miljoen euro uit voor IPS-trajecten

Het kabinet trekt 18 miljoen euro uit voor het mogelijk maken van meer IPS-trajecten. Dit zijn speciale re-integratietrajecten voor mensen met langdurige psychische klachten waarbij zorg en jobcoaching wordt gecombineerd. Met het vrijgemaakte bedrag kunnen in 2021 en 2022 zo’n 2.300 IPS-trajecten worden gestart.

IPS wat staat voor individuele plaatsing en steun is als concept erg succesvol: 44% van de deelnemers heeft binnen 30 maanden betaald werk, terwijl dit bij andere methodieken 25% is. Voorwaarde is dat iemand gemotiveerd is om weer aan het werk te gaan.

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport trekken gezamenlijk op om de samenwerking tussen zorg, UWV en gemeenten verder te verstevigen, om op die manier zo veel mogelijk mensen met psychische problemen te helpen.

Photocredits: Infrarate.com via Unsplash

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht) • Bezwaar en beroep tegen UWV-besluiten • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid(srecht) • Bezwaar en beroep tegen UWV-besluiten • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!