BLOG
Hoger minimumjeugdloon heeft geen nadelig gevolg voor werkgelegenheid

Het verhogen van het jeugdminimumloon in 2017 heeft de arbeidsmarktuitkomsten van laagbetaalde jonge werkenden verbeterd. Dit blijkt uit onderzoek van het CPB naar de impact van het minimumloon op arbeidsmarktuitkomsten voor jonge werkenden. Uit het onderzoek blijkt dat de verhoging van het jeugdminimumloon tot betere arbeidsmarktuitkomsten leidt, vooral voor jonge werkenden die geen opleiding meer volgen en waarschijnlijk meer afhankelijk zijn van inkomen uit minimumloonbanen.

Het rapport van de studie kun je hier downloaden.

Foto: Andrea Piacquadio via Pexels

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!