BLOG
Hoe de verzorgingsstaat mensen niet langer helpt, maar in de problemen brengt

Wie problemen in zijn of haar leven ervaart vindt helaas niet altijd de juiste hulp. Door o.a. de toegenomen bureaucratie, digitalisering, juridisering en de wachtlijsten in de GGZ ontstaan er voor veel mensen opstapelende problemen. In de moderne verzorgingsstaat wordt je probleem een reden om je uit te sluiten van een oplossing. “Hoe dieper je in de shit zit, hoe moeilijker het is om hulp te krijgen. Het recht is steeds vaker iets wat je moet halen. Het komt al lang niet meer naar je toe. Je moet loketten aflopen, formulieren invullen, intakegesprekken voeren.”, schrijft Jesse Frederik in dit prikkelende artikel op De Correspondent.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!