BLOG
(c) Rijksoverheid
Wetsvoorstel: loondoorbetalingsplicht bij ziekte doorwerkende AOW’er wordt beperkt tot zes weken

Een zieke doorwerkende AOW’er heeft op dit moment  bij arbeidsongeschiktheid recht op loondoorbetaling gedurende 13 weken. Dit is vastgelegd in de Wet werken na de AOW-gerechtigde leeftijd die sinds januari 2016 van kracht is.

Onlangs heeft een evaluatie van deze wet plaatsgevonden. Omdat er zorgen waren over verdringing van niet AOW-gerechtigden is hier met extra aandacht naar gekeken. Uit de evaluatie valt op te maken dat de wet niet leidt tot verdringing. Minister Koolmees (D66) heeft daarom een wetsvoorstel ingediend om de loondoorbetalingsplicht voor werkgevers van arbeidsongeschikte doorwerkende AOW’ers terug te brengen van dertien naar zes weken. Dit moet op 1 april 2021 ingaan.

De kamerbrief vind je hier.

Was dit artikel nuttig voor je?

Dankjewel voor je mening!

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | Mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Eerste hulp bij (ziekte)verzuim, re-integratie, arbeidsongeschiktheid en sociale zekerheid • Bezwaar en beroep UWV • Libido sciendi

Wellicht vind je dit ook interessant!