BLOG
Werkzoekende vond afgelopen jaar eerder baan via vacaturesite dan via netwerk

Werkzoekenden vonden in 2019 en 2020 eerder een baan via vacaturesites als LinkedIn, Indeed of Nationale Vacaturebank dan via hun netwerk, dat op de tweede plaats staat. Dit blijkt uit een analyse van Intelligence Group. Het bedrijf geeft als verklaring dat de effectiviteit van het eigen netwerk afneemt als het goed gaat met de arbeidsmarkt en de banen voor oprapen liggen. Mensen doen dan minder snel een beroep op hun netwerk omdat dit tijdsintensief is. Op plaats drie staan de uitzendbureau’s die met elkaar zo’n 4,5 keer effectiever zijn dan het UWV.

Wil je hier meer over weten? Klik dan hier voor het hele artikel op de website van Intelligence Group.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!