BLOG
Eerste ontbinding arbeidsovereenkomst op i-grond is een feit

Sinds de invoering van de Wet Arbeidsmarkt in Balans is het mogelijk om bij een ontslagprocedure gebruik te maken van de cumulatiegrond, de zogenoemde i-grond. De gedachte hierachter is dat het mogelijk moet zijn om verschillende ontslagredenen te stapelen zodat die uiteindelijk leiden tot een succesvolle ontbinding van de arbeidsovereenkomst door de rechter. Tot nu toe deden werkgevers zonder succes een beroep op de i-grond. Rechters bleken terughoudend te zijn met het ontbinden van dienstverbanden. Ze keken in alle zaken goed naar de onderbouwingen van de ontslaggronden. Tot nu toe werden die niet goed gemotiveerd en toegelicht, wat nadelig uitpakte voor werkgevers. Ook stelden rechters dat minimaal één van de ontslaggronden (bijna) voldragen moet zijn. Ook dit was tot nu toe niet het geval.

Op 6 juli heeft rechtbank Midden-Nederland de eerste beschikking bekend gemaakt waarbij een arbeidsovereenkomst is ontbonden op basis van de cumulatiegrond. De beschikking vind je hier.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!