BLOG
Onder professoren: interessant debat tussen Jim van Os en Damiaan Denys over psychisch lijden en de GGZ

20% van de Nederlanders heeft jaarlijks last van psychische problemen terwijl de GGZ maar een behandelcapaciteit heeft van zes procent. Bijna iedereen weet inmiddels dat dit leidt tot gigantische wachtlijsten met o.a. meer verwarde personen en een verdubbeling van het aantal zelfmoorden als gevolg. Ondertussen worden mensen met relatief beperkte problemen overbehandeld en de ernstigere gevallen onderbehandeld. Is er wat mis met onze maatschappij of moet de GGZ op de schop?

Woensdag 16 januari was er een interessant debat tussen professor Damiaan Denys en professor Jim van Os in De Balie in Amsterdam. Zij gingen met elkaar in gesprek over psychisch lijden en de stand van de GGZ. Het bijna twee uur durende debat is hieronder terug te kijken.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen en betrokken ondernemer @ Mensar | mens & arbeid • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!