BLOG
Zo verstuur je goedkoop jouw nieuwsbrief naar duizenden abonnees

Natuurlijk wil jij je klanten of andere geïnteresseerden op de hoogte houden van acties en ontwikkelingen. Een nieuwsbrief is daar een ideaal instrument voor. Het versturen van een nieuwsbrief kan, zodra het aantal abonnees oploopt, kostbaar worden. In deze blog leg ik je uit hoe je zo goedkoop mogelijk je eigen nieuwsbrief naar duizenden mensen kunt versturen.

Aanbieders

Er zijn veel verschillende aanbieders die diensten aanbieden voor het versturen van nieuwsbrieven. Bekende bedrijven zijn Mailchimp, Laposta en Newsletter2go. WordPress gebruikers kunnen gebruik maken van handige plugins zoals Mailpoet en The Newsletter Plugin. Heb je nog niet zoveel inschrijvingen op je nieuwsbrief? Dan kun je gebruik maken van de gratis diensten die de meeste partijen aanbieden. Hierbij zijn de diensten gelimiteerd tot bijv. 1000 of 2000 abonnees of een maximaal aantal e-mails die je mag verzenden. Ook zijn de statistiekfuncties vaak beperkt.

Betaalde dienst

Zodra je een flink aantal abonnees hebt die je nieuwsbrief wil ontvangen, laten we zeggen 2001 of meer, dan ontkom je er niet aan om een betaalde dienst af te nemen. Je wordt dan ook gelijk geconfronteerd met de kosten, die afhankelijk van het aantal abonnees en het aantal mails dat je wilt versturen behoorlijk kunnen oplopen.

Voorbeeld
Stel, je hebt iets meer dan 2000 abonnees en deze mensen stuur je één keer per week een nieuwsbrief. In onderstaande tabel zie je wat je dat per maand gaat kosten.

Mailchimp €26
Laposta €38
YMLP €22,50
Newsletter2go €60
Mailpoet (Alleen in WP) €7*
The Newsletter Plugin (Alleen in WP) €5*

* Dit bedrag heb ik per maand omgerekend. Het kan zijn dat je hostingprovider je mogelijkheden tot het versturen van een nieuwsbrief beperkt. Zie hieronder!

Je ziet dat er grote verschillen zijn in prijzen en dan is er in bovenstaande voorbeeld sprake van een relatief klein aantal abonnees. De kosten kunnen bij meer inschrijvingen op je nieuwsbrief flink oplopen.

Kan het goedkoper? Uiteraard!

Voor mijn website Rechtblog.nl verstuur ik iedere week een nieuwsbrief naar meer dan 5000 abonnees. Dit zou mij met Mailchimp zo’n €52 per maand kosten en met Newsletter2go zelfs €110. Het kan gelukkig allemaal een stuk goedkoper. Hiervoor maak ik gebruik van de WordPress plugin The Newsletter Plugin en een externe SMTP provider (in mijn geval is dit SendPulse). Dit doe ik omdat mijn hostingprovider niet toestaat dat ik meer dan 125 mails per uur verstuur en hostingproviders hebben niet altijd een goede verzendreputatie. De meeste hosting- en internetproviders beperken hun SMTP servers tot een x aantal mails per uur. Dit zou betekenen dat het meer dan 40 uur zou duren voordat al mijn e-mails zijn verstuurd. Dankzij de externe SMTP server van SendPulse worden wekelijks zo’n 5000 mails binnen een klein uur bij alle abonnees bezorgd.

Het maandelijks versturen van meer dan 20.000 nieuwsbrieven kost mij per maand ongeveer €11. Dit bedrag is opgebouwd uit The Newsletter Plugin, die mij jaarlijks €58 kost en de maandelijkse €6,30 die ik betaal aan SendPulse (jaarabonnement). Hier krijg ik een krachtige nieuwsbrieftool en een snelle en stabiele verzending voor terug. En… last but not least: de nieuwsbrief leidt tot aardig wat traffic naar mijn website en daar is het natuurlijk allemaal om te doen.

Wil jij ook zo goedkoop mogelijk een nieuwsbrief versturen en kun je hier hulp bij gebruiken? Neem dan contact met mij op door gebruik te maken van de contactmogelijkheden onder deze blog of stuur een mail naar selwyn@selwyndonia.nl. Ik help je graag verder.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!