BLOG
Advocatenblad schrijft over het bemiddelingsverbod

Bemiddelen tussen rechtzoekenden en advocaten mag niet meer. Dit betekent voor mij concreet dat ik deze activiteiten na een kleine anderhalf jaar moet staken. Het bemiddelen is volgens de Nederlandse Orde van Advocaten in strijd met het provisieverbod van gedragsregel 2 lid 2. Deze regel bepaalt dat een advocaat geen beloning of provisie mag geven voor het aanbrengen van cliënten. De dekens van de Orde zien een probleem in de constructie waarbij advocaten een vergoeding per opdracht betalen. Als gevolg hiervan hebben ze aangekondigd op te treden tegen advocaten die via leadsites zoals mijn site Rechtblog, Leggle en De Advocatenwijzer opdrachten verwerven. Het Advocatenblad schreef dit artikel over de kwestie waarin Leggle en ik een grote rol speelden.

TAGS

Deel dit artikel

Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm
Selwyn Donia

Selwyn Donia

Veelzijdig • Bevlogen ondernemer sinds 2003 • Kennispartner & -deler • Werk, arbeidsmarkt, re-integratie, mens & organisatie, arbeidsongeschiktheid & sociale zekerheid • Arbeidsmarktcommunicatie • Webdesigner • Boekenwurm

Wellicht vind je dit ook interessant!